MSZP székház

MigAid   Interjú   BP Keleti   Önkéntesek  

Megosztja a Migration Aid önkénteseit, hogy az MSZP - egy MigSzol által szervezett, a határzás ellen tiltakozó tüntetés utáni sajtótájékoztatón - felajánlja a civileknek és önkénteseknek a Jókai utcai székházát a menekültek segítésére, és ettől a Migration Aid szóvivője egy TV interjúban elhatárolódik.

A TV2 Tények adása, a menekültekkel foglalkozó blokk a 29. perctől kezdődik.

  • Valakiket az MSZP pártként való megjelenése és sajtótájékoztatója zavar, és nem akarnak pártokkal együttműködni.

    "...határozottan kérem a szervezet vezetőit és tagjait, hogy egyértelműen határolódjanak el minden politikai vonaltól, és kizárólag, mint magánszemély fogadjuk és jegyezzük ismert politikusok közreműködését. Azt nagyon szívesen! Amennyiben ez nem történik meg, saját részemről sajnos meg kell szüntetnem tagságomat a csoportban..."

  • Másokat a Migration szóvivője által kiadott elhatárolódás zavar, és megkérdőjelezik a szóvivő felhatalmazását.

    "... nem tudom, milyen felhatalmazás alapján született meg az elhatárolódó nyilatkozat. Függetlenül attól, hogy nem értek egyet az MSZP felajánlott segítségének elutasításával. Kezd sok lenni az önjelölt megmondó, aki saját ízlése, gondolkodása, véleménye alapján ezrek vagy százak nevében tesz közzé nyilatkozatokat."

  • Többen a vitát élik meg partalannak, és a segítő munka akadályaként tekintenek rá.

    "Ezúton jelzi a migaid keleti csoport ,hogy minden migránsok és segítőik részére felajánlott objektumot igénybe vesznek, minden politikai, nem i vagy vallási identitástól függetlenül. Ezt többségi egyetértés részeként közöljük! Így a TV2-ben egyeztetés nélkül , előre nem egyzeztett interjút nem a keleti csoport álláspontja, attól erősen elhatárolódik!"